Reabilitare termica pentru 507 apartamente prin Programul Operational Regional

Reabilitare termica pentru 507 apartamente prin Programul Operational Regional

Etapa premergătoare depunerii cererii de finanțare la MDRAP pentru reabilitarea termică a celor 507 apartamente din cartierul Policlinică a fost finalizată. În ședința extraordinară de ieri, 9 septembrie, a fost aprobată documentația tehnico-economică, cotele de cofinanțare, cheltuielile necesare implementării proiectului, precum și promovarea cererilor de finanțare pentru reabilitarea celor 16 blocuri, grupate în două ansambluri. Ansamblul 1 cuprinde blocurile A3, A4, A5, A6, F40, U2, U30 și 32, iar Ansamblul 2, blocurile C40, C2, A1, A2, A7, R, T și S.
Cele două cereri de finanțare vor fi înaintate la MDRAP în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa 1, DMI 1.2 Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe. Edilul șef Nicolae Barbu este de părere că, dacă vor fi aprobate, în primăvara anului viitor va fi demarată procedura de licitație pentru lucrări. Acestea vor consta în izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, termohidroizolarea acoperișului tip terasă, respectiv izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei, izolarea termică a planșeului peste subsol.
În ceea ce priveşte cotele de cofinanțare pentru aceste lucrări, 60% din totalul cheltuielilor eligibile vor fi acoperite prin FEDR şi Bugetul de stat, 20% va fi contribuţia municipalităţii, iar 20% le revine asociaţiilor de proprietari ale blocurilor. Proprietarii însă nu vor trebui să plătească această cotă de la început. Lucrările vor fi acoperite cu bani de la UE, bugetul de stat şi bugetul local, urmând ca partea ce le revine proprietarilor să fie recuperată din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, constituit în acest sens.

Ultima modificare: 11.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Invitatie la inaugurarea Colegiului National “Ion Maiorescu”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.